Francisco Vall, MHRF-försäkringen

Francisco försäkringstjänsteman med 30 års erfarenhet av försäkringar inom det privata näringslivet där de sista tio åren har varit med inriktning på samlarfordon.

”Har i dag en bilbana med diverse tillbehör som jag bara kunde drömma om som barn.”

Jag har diverse universitetsutbildningar i spridda områden som artificiell intelligens, språk och historia. Med speciellt intresse för information och kommunikation. Arbetar i dag med handläggning och utveckling av MHRF-försäkringen. Min ambition är att bidra till att både förvalta och utveckla MHRFs informations-, och kommunikationskanaler vad gäller allt som har med MHRF-försäkringen att göra med syftet att våra historiska fordon ska kunna bevaras och brukas väl med en trygg försäkring.

Bland mina intressen finns modellbilar 1:18 och bilbanebilar 1:32. Har i dag en bilbana med diverse tillbehör som jag bara kunde drömma om som barn med bland annat en Pininfarina Ferrari Sigma och en Tyrrell Ford P34 i min egen parc fermé som inkluderar 18 proffsmekaniker i samma skala. I samlingen finns en Mercedes Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé med blå klädsel, en replica av Rudolf Uhlenhauts egen tjänstebil. Det är samlarobjekt i ett format som gör det lätt att äga och förvalta kulturarv och fordonshistoria.

Foto: Privat

Francisco är själv ägare till en Mercedes Benz 300 SLR, dock en betydligt mindre.

– Inget slår förstås skala 1:1, säger han. Denna var utställd på Techno Classica i Essen 2017.