Viktigt när du ansöker om MHRF-försäkring

När du köper ett fordon som är i trafik (påställt) krävs en giltig trafikförsäkring. Därför är det viktigt att du tecknar en försäkring från första dagen som du blir ägare till ditt fordon.

”… teckna en vanlig försäkring. […] Annars riskerar du straffavgifter från Trafikförsäkringsföreningen.”

Vid köp av ett fordon

Tänk på att den förra ägarens försäkring försvinner vid ägarbyte. Försäkringen följer inte med fordonet.

Detta behöver du göra:

  • För bästa hjälp kontakta Folksam Sak Support på telefonnummer 0771-210 077 och teckna en vanlig försäkring (inbetald ej utnyttjad premie överförs till din MHRF‑försäkring när den har beviljats). Annars riskerar du straffavgifter från Trafikförsäkringsföreningen.
  • Bli medlem i en MHRF-ansluten klubb om du inte redan är det.
  • Innan du börjar med att fylla i din digitala försäkringsansökan, läs igenom förutsättningarna och villkoren för MHRF-försäkringen.
  • För de flesta försäkringsformer behövs bilder på ditt historiska fordon och en besiktning av en fordonsinspektör från en av MHRFs anslutna klubbar. Det behöver inte vara en fordonsinspektör från den egna klubben. Hitta en fordonsinspektör och kontakta denne så att ni är överens om uppdraget.

Övertag av underlag i befintlig MHRF-försäkring

Det historiska fordonet som du precis skaffat dig kan redan ha en MHRF-försäkring. För att få veta om befintligt underlag (protokoll och bilder) kan återanvändas i din ansökan kontakta oss genom att mejla forsakring@mhrf.se eller ringa 08-30 28 01. Bilder och protokoll får inte vara äldre än tio år. Om befintligt underlag uppfyller kraven i försäkringsvillkoren behöver vi enbart få in en ansökan från dig. Hur du skapar en digital ansökan med Mobilt bankid hittar du här. Kan du inte ansöka digitalt, kontakta din klubbs försäkringssamordnare för hjälp.

Förutsättningar och villkor

MHRF-försäkringen är en förmån för dig som är medlem i en MHRF-ansluten klubb. Det finstilta? Fria mil och bara nöjeskörning! Läs mer om förutsättningarna och villkoren här.