Per Sande

Per arbetar som handläggare på MHRFs kansli sedan början av mars 2023.

”Är en före detta perukmakare med bensin i blodet!”

Har min bakgrund både inom hantverks och tekniska yrken. Är en före detta perukmakare med bensin i blodet!

För närvarande sitter jag i styrelsen för Motorcykelhistoriska klubben och är aktiv i MCHK Racing. Är även medlem i MHS, Motorhistoriska Sällskapet. Föreningar av alla slag har alltid engagerat mig, både inom idrott och motorsport. Jag har varit fordonsinspektör för MHRF-försäkringen sedan 2012 och gillar mötet med alla medlemmar jag får träffa i uppdraget. För att inte tala om alla fordon jag får se.

På 90-talet började jag tävla i historisk roadracing och är fortfarande aktiv. Oftast tävlar jag med en Greeves 250cc från 1963, och en MotoBi 250cc från 1968, men jag har även kört en del 50cc racing. Till och från tävlingar transporterar jag mig och mina käraste ägodelar för det mesta med en klassisk racebuss, en Mercedes L613D från 1980.

Hemma i garaget står det alltid en mc på bänken som ska fixas eller motor som behöver service. Ibland kör jag även rallyn med min Zündapp från 1951. När jag blir gammal tänker jag prova på något nytt och skaffa mig en sidvagnsmotorcykel, helst en Zündapp från 40 talet. Men det är ju ett tag kvar till dess!

Fotograf: Bengt Johannesson/Pargusbild

Livet börjar vid 200 om du frågar Per. Här tävlar han på sin Greeves 24 RAS Silverstone från 1963. MHRF-försäkrad förstås.