Lucka 6

En hängsäkring, en hängsäkring.
Även till nyare hjul.

En hängsäkring, en hängsäkring.
Även till nyare hjul.

Då även de säkrade,
till nästkommande jul.

Då även de säkrade,
till nästkommande jul.

(Lusselelle)

Bilden ovan är tagen av Timo Vuortio utanför Motorentusiasterna i Norrs klubbstuga i Boden i samband med deras Winter Meet. Bilen är en Mazda MX-5 från 2004.

Obs! Bilden är till för att bidra till julstämningen och har inget i övrigt med texternas innehåll att göra.

Säkerhetsutrustning

Helförsäkrad bil och mc-bil ska ha godkänd handbrandsläckare samt monterad batterifrånskiljare/huvudströmbrytare. MHRF rekommenderar en batterifrånskiljare som är åtkomlig från bilens kupé, i andra hand en batterifrånskiljare som är monterad direkt på batteriets minuspol. Du ska snabbt kunna bryta strömmen vid brandfara.

För tekniskt avancerade bilar från 1990-talet och senare kan en huvudbrytare eller en parallell kabel med svag hängsäkring monteras så att spänningen till elektroniken ej bryts.

Inga dispenser på dessa krav ges.

Klicka på bilden eller rikta din smarta mobil mot QR-koden och få snabbt försäkringspremien till ditt historiska fordon uträknat!

Den ledande försäkringen

MHRF-försäkringen, Sveriges äldsta – och största – försäkring för historiska fordon, drivs av Motorhistoriska Riksförbundet i samarbete med Folksam och erbjuder ett försäkringsalternativ för de flesta fordonen oavsett. Även för blivande klassiker (bil och motorcykel) tio år och äldre.

Läs mer om våra försäkringsalternativ och villkor här!

Tillbaka till julkalendern?

Klicka på bilden. Och nej, det går inte att öppna luckorna i förväg.

Lämna en kommentar