Årets dragkrok till Skåne

Årets dragkrok delades ut till Borgeby slott i samband med årets sista tisdagsträff.

Foto: Bertil Persson/AHK

Tisdagen den 26 september var sista dagen för året med tisdagsträffarna på Borgeby slott i Bjärred. Dessa hålls från och med maj och är en kul träff för fordonsentusiaster i en härlig miljö med kulturhistoriska byggnader! På Borgeby slott finns det gott om ytor för uppställning av motorcyklar, veteranmopeder, entusiastbilar, veterantraktorer med mera. Detta visade sig inte minst tisdagen i samband med det rikstäckande firandet av Motorhistoriska dagen den 6 juni vilket resulterade i priset Årets dragkrok i arrangörstävlingen Kultur på väg. Tävlingen hålls av Motorhistoriska Riksförbundet i samarbete med Nostalgia Magazine.

Motiveringen till priset lyder: ”För en sällan skådad uppslutning av fordon i en historisk miljö där besökarna under en hel dag kunde ta del av det fordonshistoriska kulturarvet.” Arrangörerna, tillika slottsägaren, Max Ferkinghoff (med kepsen) och Anders ”Nisse” Nilsson tog emot diplom, dragkrok, årsprenumeration och MHRFs jubileumsbok av undertecknad. Att mottagarna själva är bil- och motorcykelentusiaster och brinner för dessa träffar råder det inget tvivel om!

Ännu en välbesökt tisdag

Även till denna träff kom det många fordon. En härlig blandning! Trots mängden fordon är träffen väldigt personlig och gav utrymme för många trevliga samtal.

Denna tisdag fanns även två MHRF klubbar på plats, Automobilhistoriska Klubben Skåne och Motorhistoriska Klubben i Skåne vilket gjorde träffen extra trevlig!

Anders Albihn styrelseledamot MHRF

 

Klicka för att se årets firanden!

Alla finalisters firanden

Motorhistoriska dagen firas traditionsenligt på nationaldagen, den 6 juni – över hela landet! Fem av dessa motorhistoriska folkfester hade dessutom möjlighet att vinna arrangörstävlingen Kultur på väg: närmare bestämt den i Bjärred, Filipstad, Nyköping, Piteå och Åtvidaberg. Klicka på bilden för att se hur de – och andra – firade och hur det gick i tävlingen 2023!

Bakom arrangörstävlingen står Motorhistoriska Riksförbundet och Nostalgia Magazine.

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar