Karl Ask

Karl började på MHRF i början av 2021 som försäkringshandläggare och sedan 1 juli 2023 verksamhetschef.

”Precis som många andra som har med Saab att göra kan man inte ha bara en.”

Är sedan den 1 juli 2023 verksamhetschef på förbundskansliet efter några år på MHRF-försäkringen. Det är jag som leder det dagliga arbetet och ansvarar för intern organisation och utveckling samt håller i kansliets framtidsarbete.

Innan MHRF har jag arbetat på olika myndigheter med handläggning, men har även suttit i MHRFs styrelse varför jag är väl insatt i rörelsen. Och träffat många i den. Är själv en del av den som ordförande i Svenska Saabklubben med närmare 7 000 medlemmar. Det går åt många timmar av fritiden att vara förtroendevald, men det är otroligt givande att vara engagerad i en klubb i denna rörelse!

Som du säkert förstått har jag många Saabbilar. Precis som många andra som har med Saab att göra kan man inte ha bara en. Jag tror att jag är uppe i någonstans kring 15 stycken, allt från smattrande tvåtaktare till nyare polisbil. Intresset är dock bredare än så. Har även en R80 BMW polis-mc från 1980 och två gamla Crescentmopeder från 60- och 70-talet. Nytillskottet är en Ford Tudor från 1939.

Foto: Gustaf Sjöholm

Det finns många Saab i Karls samlingar, bland andra denna cabriolet intill, en 900 T16 Aero från 1989 – utmärkt för nöjeskörning! Även när det är kallt ute.