Malin Erlfeldt

Malin började jobba på MHRF 2012, då som kanslisekreterare, senare som kanslichef och sedan 2023 som sakkunnig inom kulturarvsfrågor.

”… efter några år på MHRF drömmer jag om en californiavit Volvo Amazon B20 från 1969.”

Efter fem år som kanslichef är jag sedan den 1 juli 2023 sakkunnig inom kulturarvsfrågor. Då jag brinner för dessa frågor ser fram emot att på heltid kunna ägna mig åt denna del av Motorhistoriska Riksförbundets huvuduppdrag.

Jag brinner för föreningsfrågor, medlemsservice och vill bidra till att utveckla Motorhistoriska Riksförbundet för att möta framtidens utmaningar. Har vuxit upp inom föreningslivet och har studerat och arbetat med kulturarvsfrågor generellt. Har även jobbat inom motorcykelbranschen.

Jag är medlem i klubben från min hemstad Jönköping, Vätterbygdens veteranfordonsklubb, och efter några år på MHRF drömmer jag om en californiavit Volvo Amazon B20 från 1969, en sådan som farfar hade.

Foto: Pelle Lundström (ägare till bilen)

Malin provkör en T-Ford i samband med tidningen Klassikers höstträff på Skokloster. ”Kartläsaren” är Lennart West som, liksom Malin, är medlem i Svenskt motorhistoriskt arkivs arkivkommitté. Körkänslan sammanfattar hon som mycket speciell;

– Det gäller att ha tungan rätt i mun när man ska hålla koll på rattspakar och pedaler.