Lucka 13

Gläns över lack och krom,
nyckeln nu fjärran.

Efter i verkstaden
tappats av verkarn…

(Gläns över sjö och strand)

Bilden ovan är tagen av Göran Schüsseleder i Luleå i samband med Norrlands Motorhistorikers Alterrundan 2020. Bussen är en Volvo B 616 från 1953 med Kjellbergs kaross.

Obs! Bilden är till för att bidra till julstämningen och har inget i övrigt med texternas innehåll att göra.

Renoveringsförsäkring

Renoveringsförsäkring bör du teckna så snart du börjat renovera ett fordon. Fordonet ska vara avställt i Transportstyrelsen eller inte registrerat alls.

För renoveringsförsäkring gäller skyddet även då du lämnat bort delar för renovering, förutsatt att ingen ersättningsansvarig finns.

Renoveringsförsäkringen gäller även när fordonet transporteras på trailer, flak eller dylikt, men inte då det bogseras eller körs för egen maskin. Dock ska det vara stillastående och ej startas. Det är 20 års gräns på denna försäkringsform.

Reservdelar ingår. Försäkringen gäller endast stillastående fordon.

Klicka på bilden eller rikta din smarta mobil mot QR-koden och få snabbt försäkringspremien till ditt historiska fordon uträknat!

Den ledande försäkringen

MHRF-försäkringen, Sveriges äldsta – och största – försäkring för historiska fordon, drivs av Motorhistoriska Riksförbundet i samarbete med Folksam och erbjuder ett försäkringsalternativ för de flesta fordonen oavsett. Även för blivande klassiker (bil och motorcykel) tio år och äldre.

Läs mer om våra försäkringsalternativ och villkor här!

Tillbaka till julkalendern?

Klicka på bilden. Och nej, det går inte att öppna luckorna i förväg.

Lämna en kommentar