Lucka 18


En jänkbilsägare här bor i staden,
han mekar bilar mest hela dagen.

Han mekar stora, han mekar små,
han köpt en till han ska meka på.

(Sockerbagaren)

Bilden ovan är tagen av David Frank i Wisconsin (innan den skeppades till Sorunda). Bilen är en DeSoto Adventurer från 1959.

Obs! Bilden är till för att bidra till julstämningen och har inget i övrigt med texternas innehåll att göra.

Korttidsförsäkring

Korttidsförsäkring är en försäkring för fordon utan registreringsnummer (även tung lastbil och buss med registreringsnummer). Försäkringen gäller maximalt i ett år och kan inte förnyas eller förlängas.

Försäkringen gäller för att du ska kunna ta dig fram och tillbaka till från verkstad, garage och besiktningsstation så att du kan få fordonet inregistrerat i Transportstyrelsen. Försäkringen gäller inte för att köra med fordonet i andra ändamål än ovan. Försäkringsbeloppet motsvarar maximalt tre (3) prisbasbelopp oavsett om fordonet kan ha ett högre marknadsvärde.

För korttidsförsäkringen räcker det med en godkänd ansökan och en profilbild som visar hur fordonet ser ut vänster eller höger.

Klicka på bilden eller rikta din smarta mobil mot QR-koden och få snabbt försäkringspremien till ditt historiska fordon uträknat!

Den ledande försäkringen

MHRF-försäkringen, Sveriges äldsta – och största – försäkring för historiska fordon, drivs av Motorhistoriska Riksförbundet i samarbete med Folksam och erbjuder ett försäkringsalternativ för de flesta fordonen oavsett. Även för blivande klassiker (bil och motorcykel) tio år och äldre.

Läs mer om våra försäkringsalternativ och villkor här!

Tillbaka till julkalendern?

Klicka på bilden. Och nej, det går inte att öppna luckorna i förväg.

Lämna en kommentar