Får ej vikas

MHRF diskuterar intygshantering med TS

Såväl Transportstyrelsen som MHRF är nöjda efter sitt senaste samverkansmöte gällande intygshantering.

Onsdagen den 13 september hade Motorhistoriska Riksförbundet och Transportstyrelsens avdelning som hanterar ursprungskontroll ett samverkansmöte kring intygshanteringen. Transportstyrelsens avdelning för ursprungskontroll sitter i Örebro varför mötet hölls digitalt. Med på mötet från Motorhistoriska Riksförbundet var Jan Tägt, sakkunnig inom fordon och regelverk, och verksamhetschefen Karl Ask. Från Transportstyrelsen deltog en enhetschef och en handläggare.

Återkommande möten

Detta är ett återkommande samverkansmöte för att se över hur processen kring intyg fungerar där parterna pratar generellt om vad som gäller kring det nya regelverket som gäller sedan den 1 februari 2023. Båda var nöjda efter mötet.

– Mötet var givande och vi är nöjda med hur Transportstyrelsen deltar konstruktivt för att utveckla intygsarbetet tillsammans, sammanfattar Karl Ask från MHRF och tillägger att Transportstyrelsen upplever att MHRFs intyg håller en mycket hög standard och genomför en grundlig utredning av varje fordon.

Göran Schüsseleder kommunikatör MHRF

Karl Ask och Jan Tägt från MHRF. Foto: Curt Forslind.

Fordonshandlingar och intyg

Klicka här för mer information om:

  • svenska fordonshandlingar
  • MHRF-intyg
  • FIVA Identity Card

Via länken kan du även läsa mer om bland annat arkiv, fordonsregister, registreringsskyltar, körkort och kontrollbesiktning i Sverige.

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar