Kalmar Sportvagnsklubb har en egen bana.

MHRF välkomnar Kalmar Sportvagnsklubb

Motorhistoriska Riksförbundet växer. Senaste klubben att ansluta sig är Kalmar Sportvagnsklubb som brinner för sportbilar och aktivt bilkörande. Oavsett om det gäller fina gamlingar eller nyare asfaltskrynklare!

Kalmar Sportvagnsklubb beskriver sig som sportvagnsklubben för alla. Föreningen är öppen för alla ägare och intresserade av sportbilar och aktivt bilkörande, från gamla godingar till senare årsmodeller. I dagarna har de blivit en del av Motorhistoriska Riksförbundet.

Kalmar Sportvagnsklubb startade 1967 och har genom åren synts och hörts i alla möjliga motorsammanhang. 2023 passerade de 140 medlemmar och den kurvan uppåt.

– Alla är vi entusiastiska över vad vi än har, säger klubbens ordförande Mathias Silfverling. För visst är det spännande att se fina gamlingar men det kan vara lika roligt med en ny asfaltskrynklare!

Den gemensamma nämnaren är intresset för sportbil och aktiv bilkörning. Modellerna är många och vårdas omsorgsfullt. I klubben finns representanter för många kategorier och inriktningar. Kalmar Sportvagnsklubb är även medlemmar i Svenska Bilsport Förbundet (SBF), det vill säga för dig med tävlingslicens kan klubben vara din hemmaklubb.

Aktiv klubb

Kalmar Sportvagnsklubb är en klubb med i huvudsak medlemmar från Kalmar län. Utöver sommarens konbanekörningar deltar klubben i utställningar och trackdays samt småvägskörningar med mera. Under vintern är det fikamöten, besök av såväl garage som intressanta firmor, biovisningar bland mycket annat.

Kalmar Sportvagnsklubb har en välbesökt Facebooksida där de lägger upp evenemang, gamla som nya, samt bilder från träffar och annat klubbrelaterat.

– Kalmar Sportvagnsklubb är ett utmärkt exempel som visar förbundets bredd när det gäller entusiastfordon, säger MHRFs förbundsordförande Kurt Sjöberg som hälsar klubben varmt välkomna. Utöver att de stödjer vårt arbete som sammanfattas För gårdagens fordon på morgondagens vägar hoppas jag att deras medlemmar har glädje av våra förmåner, inte minst MHRF-försäkringen som även erbjuder försäkringsalternativ till såväl blivande klassiker som för oregistrerade historiska tävlingsfordon.

Rörelsens röst stärks

Nämnas kan att detta är den andra klubben på bara en månad som anslutit sig till MHRF efter att Vännäs motormuseum anslöt sig, något som MHRFs förbundsordförande gläds över;

– Då MHRF representerar den fordonshistoriska rörelsen i Sverige blir vår röst starkare ju fler vi består av. Och den behövs med tanke på vårt huvuduppdrag.

Besök Kalmar Sportvagnsklubb

Motorhistoriska Riksförbundets senast anslutna klubb hittar du här:

Alla MHRF-anslutna klubbar samlade hittar du om du klickar här!

Varför ansluta sig till MHRF?

I dag engagerar Motorhistoriska Riksförbundet över 100 000 medlemmar i nära 200 klubbar. Det är många, men inte alla. Ju fler vi företräder desto självklarare blir det att gårdagens fordon får framföras även på morgondagens vägar.

Genom klubbens medlemskap stärks MHRFs möjligheter och resurser att arbeta med vårt huvuduppdrag som sammanfattas För gårdagens fordon på morgondagens vägar. Klubbens medlemmar kan också ansöka om en förmånlig försäkring för sina historiska fordon – MHRF-försäkringen.

Lätt att ansöka om medlemskap!

Det är lätt att ansluta sig till Motorhistoriska Riksförbundet! Och inval kan ske under hela året:

  • Klubben är öppen för alla intresserade, har av årsmöte godkända stadgar, demokratiskt vald styrelse och en av medlemmarna kontrollerbar ekonomisk förvaltning
  • Antalet klubbmedlemmar vid inträde är minst 25 stycken.

Klicka här för att läsa mer om medlemskap och förmåner!

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar