Temavisning med MHRF/SMA på Tekniska museet

Är du i Stockholm den 28/1 och/eller den 11/3? Och är du intresserad av historiska fordon? Missa inte temavisningen på Tekniska museet i samarbete med MHRF/SMA!

Tekniska museets utställning Zero City, som pågår under hela 2023, har en del med historiska fordon – I backspegeln. Passa därför på att besöka utställningen där delar av museets rullande kulturarv, som inte visats på många år, finns utställt! För dig som vill fördjupa dig i utställningen och motorhistorian finns det två datum att notera i almanackan när Tekniska museet i samarbete med Motorhistoriska Riksförbundet arrangerar spännande temavisningar med panelsamtal i samband med utställningen:

  • Lördagen den 28 januari kl. 13–15, Tema: Historiska fordon 1890–1940
  • Lördagen den 11 mars kl. 13–15, Tema: Historiska fordon 1940–1990

Guide och moderator är Gert Ekström, före detta intendent på museet, och i panelen Göran Flank och Lennart West. Alla tre är från Svenskt motorhistoriskt arkivs kommitté. Christian Stadius, avdelningschef för Samlingar och arkiv på museet, medverkar också.
– Vi kommer att visa bilder och tala om den tidens bilar, motorcyklar, mopeder och cyklar, sammanfattar Lennart West som även sitter i MHRFs styrelse.

Aktiviteten ingår i entrébiljetten. Den börjar med en visning av utvalda historiska fordon i Wallenberghallen. Därefter en fikapaus med efterföljande föredrag i Althinsalen.

Göran Schüsseleder kommunikatör MHRF

Medlem? Rabatterat inträde!

Medlem i MHRF-ansluten klubb kan köpa entrébiljetter för 100 kronor (ordinarie 170) till Tekniska museet i Stockholm. Erbjudandet gäller måndagar till torsdagar till och med 30 juni 2023 under vardagar, men inte på helger, lov eller röda dagar (alltså inte i samband med ovanstående temakvällar).

Värdebeviset finns att tillgå via din klubb samt i vårnumret av MHRFs nyhetsblad PåVäg (se din klubbtidning).

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar