MHRF Västerås Cadillac

Peter Lagerbielke, fordonsinspektör åt bland andra Klubb GM Nordiska, tittade förbi med sin customiserade Cadillac från 1967 efter att ha deltagit i Summer Meets finbilscruising senast träffen hölls. Ja, det är den som är med i MHRF-försäkringens annons. MHRF-försäkrad? Självklart! Avvikande utförande.

Träffa MHRF på Västerås Summer Meet!

Västerås Summer Meet äger rum den 7–9 juli. Och MHRF är åter på plats! Du hittar oss intill en vit Chrysler 300 från 1958.

I dagarna tre, från och med torsdagen den 7 juli till och med lördagen den 9 juli, ser Motorhistoriska Riksförbundet fram emot att åter delta i Västerås Summer Meet – en av Europas största bilträffar! Närmare bestämt på Johannisbergs flygfält i Västerås.

MHRF lyfter egenkontrollen

Utöver bilbedömningar, finbilscruising, ett stort swapmeet och en massa annat kul på programmet kan man hälsa på i MHRFs tält och vinna MHRFs jubileumsbok Vägval under 50 år. Allt man behöver göra är att pricka alla rätt i egenkontrollstävlingen.

– Besiktningsfriheten för de historiska fordonen är ett resultat av bland annat MHRFs arbete, säger MHRFs generalsekreterare Jan Tägt som kommer att vara på plats på lördagen. Men det innebär också ett ansvar för ägaren att hålla koll på sitt fordon så att det hela tiden uppfyller kraven.

Hur en sådan kontroll kan gå till kommer att visas intill MHRFs tält med hjälp av en Chrysler 300 från 1958 med flertalet kontrollpunkter utmärkta. Och ett tävlingsformulär.

– Lyckas man numrera alla kontrollpunkterna rätt är priset vår fina jubileumsbok, hälsar Jan Tägt och tillägger att alla får ägarguiden. Så långt lagret räcker!

Vi är där!

Utöver Jan Tägt kommer Karl Ask från MHRF-försäkringen, Per Dahl från Svenskt motorhistoriskt arkiv (tillika ägare till Chryslern) samt undertecknad att finnas på plats. Och så flertalet MHRF-anslutna klubbar! Några kommer dessutom att ha fordonsinspektörer på plats för den som vill ansöka om MHRF-försäkring.

Göran Schüsseleder kommunikatör MHRF

Tävlingschecklistan.

Ägarguiden Egenkontroll för historiska fordon samt den riktiga checklistan finns att ladda ned här.

Klicka för att läsa jubileumsboken på valfri skärm!

Jubileumsboken

MHRFs jubileumsbok från 2019 Vägval under 50 år för Motorhistoriska Riksförbundet. 124 sidor framåtsyftande tillbakablickar sammanställda av Margita Söderqvist. Boken kan beställas/läsas via länken!

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar