Foto: Kerstin Tägt

Foto: Jan Tägt

Damerna tog plats när Årets dragkrok delades ut

... till Jemtlands veteranbilsklubb och Föreningshuset i Hackås för deras välbesökta arrangemang i samband med Motorhistoriska dagen den 6 juni då mer än 200 historiska fordon och 1 500 besökare deltog.

Lördagen den 3 september var det dags för Motorhistoriska Riksförbundet och Nostalgia Magazine att dela ut priset. Dagen inleddes i strålande sensommarväder med samling klockan elva på Stortorget i Östersund inför Jemtlands veteranbilklubbs damrally. Rallyt var upptakten till prisutdelning i Hackås. På torget samsades ett fyrtiotal historiska fordon med partiernas valstugor. Färden gick därpå i glädjens tecken runt delar av Storsjöns storslagna natur via sju kontroller.

Efter målgång fylldes Hackås föreningshus samlingssal till bristningsgränsen av glada och förväntansfulla tjejer. Stämningen var elektrisk när Sture Hernerud, ordförande i veteranbilsklubben, inledde på scenen. En känsla som bestod under kvällen och prisutdelningen där undertecknad inledningsvis berättade lite om MHRFs huvuduppdrag som kan sammanfattas: myndighetsbevakning. Därtill tillkommer en hel del dialog med såväl myndigheter som våra folkvalda.

Årets dragkrok

Efter att ha berättat om bakgrunden och syftet med Motorhistoriska dagen inleddes prisutdelningen med att plaketterna med Årets dragkrok med tillhörande diplom överräcktes till Sture Hernerud (till vänster om Jan Tägt) och Sven Erik Freskgård, föreningshusets vice ordförande. Motiveringen framfördes under stort jubel varpå MHRFs jubileumsbok jämte årsprenumerationer på tidningen Nostalgia avslutningsvis överlämnades.

Jan Tägt generalsekreterare MHRF

MHRF vill rikta ett särskilt tack till Anki Granlöf och Annika Danielsson, arrangörerna av damrallyt!

Foto: Kerstin Tägt
Juryns motivering till Årets dragkrok lyder:
För sitt firande av Motorhistoriska dagen. Jemtlands veteranbilklubb och Hackås föreningshus skapade tillsammans en folkfest med aktiviteter för alla åldrar, där nationaldagen och det fordonshistoriska kulturarvet smälte samman till ett starkt publikdragande arrangemang.

Foto: Kerstin Tägt

Övriga tävlande

Motorhistoriska dagen firas den 6 juni över hela landet. Och på Facebook. Klicka på fordonsskylten för att läsa mer om Motorhistoriska dagen, arrangörstävlingen Kultur på väg samt årets tävlande!

Prisutdelningarna presenteras på mhrf.se strax efter att de delats ut (sist ut Arvika måndagen den 3 oktober).

Lämna en kommentar