Diplomutdelning på Arvika fordonsmuseum.

Från höger: Anders Albihn, Dan Lööf, Karl Axel Evrel, Lars-Ove Jansson och Jenny Fändrik. Foto: Steven Muskantor.

Kultur på väg-diplom delades ut i Arvika

Arvika fordonsmuseum tilldelades diplom för sitt evenemang på Motorhistoriska dagen den 6 juni.

Föreningen Arvika fordonsmuseum hade temat Polispådrag i Arvika den 6 juni. Nio olika polisfordon och ett katastrofsläp med bland annat spikmattor visades upp. Även dagens polis hälsade på med en Volvo XC 60.

Museet visade även Futurlinerprojektet, en av GMs tolv specialtillverkade lastbussar. Utöver detta var besöksparkeringen fylld med veteranfordon! Mer hur Motorhistoriska dagen firades i Arvika – och andra Kultur på väg-tävlande platser – kan du läsa här.

Prisutdelningen

För föreningens insatser i Motorhistoriska Riksförbundets och Nostalgia Magazines arrangörstävling Kultur på väg i samband med firandet av Motorhistoriska dagen fick intendent Karl Axel Evrell och ordförande Dan Lööf ta emot diplom, presentkort på en årsprenumeration på Nostalgia och MHRFs jubileumsbok. Kommunfullmäktiges ordförande Lars-Ove Jansson (S) och kulturutvecklaren Jenny Fändrik lovordade fordonsmuseet när de bistod vid överlämning av priset.

Väl värt ett besök

För dig som ännu inte besökt Arvika fordonsmuseum finns det en massa att upptäcka för såväl gammal som ung i de ljusa och fina lokalerna. Den 9 oktober invigdes museets nya temautställning Hot rods – missa inte den!

Anders Albihn styrelseledamot MHRF

Lämna en kommentar