Verktygsbodens vd Lars Edvardsson och MHRFs verksamhetschef Karl Ask i ett tidigare försök att få liv i Karls Ford Tudor från 1939. Alla tre möts igen på Elmia. Foto: Verktygsboden.

MHRF firar – och mekar i – påsk på Elmia

Nordens största motorshow – Custom Motor Show – intar traditionsenligt Elmiamässan i påsk. Precis som tidigare år är C-hallen vikt åt det rullande kulturarvet och i år blir det ännu större fokus på Restoration Show innebärandes ännu fler fordon det mekas på live under påskhelgen. MHRF mekar förstås på plats!

Nordens största motorshow – Custom Motor Show – intar traditionsenligt Elmiamässan i påsk. Precis som tidigare år är C-hallen vikt åt det rullande kulturarvet och i år blir det ännu större fokus på Restoration Show innebärande ännu fler fordon det mekas på, i stort och i smått, live under påskhelgen.

I år tar Motorhistoriska Riksförbundet en tydligare roll i hall C med ett utvecklat samarbete kring Restoration Show med Verktygsboden samt tidningarna Nostalgia Magazine, Klassiker och Wheels Magazine.
– Vi vill visa att hobbyn handlar lika mycket om hantverket som de sociala aktiviteterna, säger Karl Ask, verksamhetschef på MHRF. Allra bäst blir det ju så klart när dessa sammanfaller, som nu i Jönköping i påsk!

Lever som de lär

MHRF lever förstås som de lär. Representanter från såväl styrelse och kansli kommer att meka med sina egna fordon under Restoration Show.

– Själv har jag en Ford 1939 som bland annat behöver en översyn av bromsarna, säger MHRFs verksamhetschef som välkomnar att besökarna är med och skruvar. Hälsa gärna på oss och prata fordonshistoria eller hur EU-kommissionens förslag gällande ELV riskerar att påverka rörelsens framtid! Eller bara kom och sparka däck.

Egna hjul till Elmia?

Har du med dig egna hjul till Elmia har du möjlighet att ansöka om den förmånliga MHRF-försäkringen till ditt entusiastfordon och få en försäkringsbesiktning på plats under hela påskhelgen.

– Till skillnad mot att andra entusiastförsäkringar är vår inte vinstdrivande, förklarar Karl Ask. Utöver att den egna plånboken gynnas går överskottet tillbaka till rörelsen och MHRFs arbete som sammanfattas: För gårdagens fordon på morgondagens vägar.

MHRF hittar du i hall C, monter C04:21.

Göran Schüsseleder kommunikatör MHRF

Läs mer om MHRF-försäkringen!

Detta händer i hall C

Från långfredagen till annandag påsk tas aktuella ämnen upp såsom ELV-direktivet och nyttan av att vara rätt försäkrad. Profiler inom hobbyn intervjuas och fordonsklubbar visar upp sig. Dessutom blir det klubbquiz och tävlingar utöver en massa mek med allsköns verktyg!

Motorhistoriska Riksförbundet är en del av Transporthistoriskt Nätverk som också finns på plats i C-hallen. I deras monter kommer det att mekas veteranflyg och helikopter.

Biljettköp och information

Läs mer på Custom Motor Shows webbplats: www.custommotorshow.se

MHRF, Wheels och Sneeky Pete spinner, även du?

Gynna ungdomsrörelsen

Köp dekalen för 30 kronor styck (fyra för 100!) när du träffar Motorhistoriska Riksförbundet på Elmia. Det går även bra att besöka MHRFs kansli i Stockholm under kontorstid och köpa på plats eller få den hemskickad (tre för 100).

Oavsett var du köper klibban

Överskottet går oavbrutet till ideell hobbyfordonsverksamhet som engagerar, inkluderar och välkomnar ungdomarna!

Foto: Haldin’s Tryck och Reklam

Mugg mot ELV

Haldin’s Tryck och Reklam initierade ”ELV-muggen” till stöd av MHRFs arbete kring ELV-hotet. Muggarna rymmer 325 ml och är försedda med ett slitstarkt tryck på båda sidor. Muggarna kostar 149 kronor styck inkl. moms (Obs! Eventuell fraktkostnad tillkommer!).

För varje såld mugg skänker HTR 49 kronor för att stödja MHRFs arbete! Muggarna kan beställas på följande sätt:

Stöd MHRFs arbete

Det finns olika sätt att stödja Motorhistoriska Riksförbundets arbete som sammanfattas För gårdagens fordon på morgondagens vägar. Läs mer här!

Klicka för klipp bland annat.

En minnesvärd start

Se när Verktygsboden nyligen startade Karls Ford Tudor från 1939 för första gången på 30 år. Kommer den att starta fler gånger? Fortsättning följer på Elmia. I hall C.

Om Custom Motor Show

Sedan början av 1980-talet ägs och drivs evenemanget av Fabas, nordens största motorförlag. Sedan dess har fordonshobbyn haft sitt årliga påskfirande på Elmia, ett firande som i fjol hade över 90 000 besökare! Fröet till evenemanget uppstod 1978 som en mässa med fokus på motorsporten, ganska naturligt då initiativtagarna hette Leif Lindström, Stanley Dickens och Picko Troberg. Ett av de stora dragplåstren då var en, tillsammans med Expressen, stort uppslagen lådbilstävling.

Utöver Gunnar Nilsson.

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar