2 kg MHRF-material skickas ut till verksamhet med motorburen ungdom!

MHRF vill nå dagens motorburna ungdom

– det är de som kommer att framföra gårdagens fordon på morgondagens vägar!

Motorhistoriska Riksförbundet hoppas att även dagens motorintresserade ungdomar kommer att bli en del av den fordonshistoriska rörelsen. Det är ju de som ska framföra gårdagens fordon på morgondagens vägar, något som även lyftes på MHRFs förbundsstämma förra veckan.

Utöver att ge aktivitetsbidrag till motorträffar över generationsgränserna, som nu senast till MHRF-klubben Blekinge Veteranbilsklubb, har förbundet under hösten börjat kontakta fordonsrelaterad ungdomsverksamhet. Hittills har MHRF skickat bland annat Egenkontrollguiden med tillhörande checklista till Young Wheels i Kramfors och Motorburen Ungdom på Öland samt Fryshusets verksamheter i Avesta, Kalmar, Torsås och Östra Göinge.

Motorhistoriska dagen

Det finns förstås fler sätt att nå motorburen ungdom. Järnskogs hembygdsförening i Koppom har sedan flera år bjudit in ungdomar med EPA-och A-traktorer till att fira såväl nationaldag som Motorhistoriska dagen den 6 juni. Det lyckade mötet över generationsgränserna resulterade i att hembygdsföreningen vann årets arrangörstävling Kultur på väg 2016! Bakom tävlingen ligger Motorhistoriska Riksförbundet och tidningen Nostalgia Magazine.

Göran Schüsseleder kommunikatör MHRF

Motorintresserad ungdom i Torsås blev glada och tackade på sociala medier.

Ungdomsverksamhet?

Bedriver din fordonsklubb ungdomsverksamhet? Eller är du på annat sätt engagerad i motorburen ungdom? Kontakta MHRFs kansli (e-posta kansli@mhrf.se eller ring 08-30 28 01) så skickar vi ett välfyllt kuvert till ungdomarna!

Kuvertet innehåller bland annat:

2 svar på ”MHRF vill nå dagens motorburna ungdom”

 1. Hej MHRF!
  Roligt att ni hörde av er. Pokalen står sedan 2016 på Järnskogs Hembygdsgård och diplomet sitter på väggen. Vi har alltsedan dess haft årliga utställningar av Epa-traktorer den 6 juni..’Det nu aktuella paketet blir bra i en tid när det mest är negativ uppmärksamhet kring Epa.
  Tackar för att ni skickar paketet!
  Mvh
  Anders Överby
  Herrhagsvägen 5
  673 37 KOPPOM

  Svara
  • Hej Anders,
   Vad kul att ni fortsätter att lyfta de motorburna ungdomarna på Motorhistoriska dagen den 6 juni! Ett välfyllt kuvert har skickats till önskad adress.

   Vänligen,
   Göran

   Svara

Lämna en kommentar