Motorhistoriska Riksförbundets monter var välbesökt. Utöver ögongodis, en BMW polismc och en i princip orörd Volvo 740, bjöds det på vanligt påskgodis, doftisar och en hel del matnyttigt!

Mycket ögongodis och matnyttigt på Elmia

Påsken firades traditionsenligt i Jönköping på Custom Motor Show i hall C på Elmia tillsammans med rekordmånga 90 195 besökare!

Att hjulen varar än till påska är som alla fordonsentusiaster vet inte sant. Den börjar då som ett jättelikt vårtecken, i år större än någonsin när den traditionsenligt firades på Custom Motor Show på Elmia i Jönköping! Motorhistoriska Riksförbundet var som vanligt på plats, i hall C, tillsammans med rekordmånga 90 195 besökare. Att det var många visade sig även i MHRFs monter där ett tusental doftisar inför Motorhistoriska dagen den 6 juni (väl mött!) gick åt. Populär var även MHRFs infobroschyr med MHRF-försäkringen. Att de låga premierna inte höjts i år uppmärksammades, och uppskattades, av många. Likaså MHRFs myndighetsarbete.

Ögongodis

MHRF hade med sig en polismotorcykel, en BMW R75/7 Po-A från 1977 (tack Jan Tägt!) och en Volvo 740 GL (tack Andreas Johansson!) i ett fantastiskt skick som lockade många till däckspark och samtal med MHRFs representanter i montern. Extra kul att flera av besökarna hade ett begynnande motorhistoriskt intresse och motivation att bevara det rullande kulturarvet! Särskilt glädjande var att det var så många ungdomar som uppmärksammade Volvon och som visade upp bilder på sina egna bilar och A-/Epa-traktorer.

Det fanns naturligtvis en hel del spännande att se utanför hall C. Att gå runt på norra Europas största entusiastfordonsmässa och se dessa fantastiska fordon och alla trevliga samtal är en av årets höjdpunkter. Bland dessa Bernt Karlssons fantastiska historiska custombygge Pink Lady.

Ett stort tack till alla på FABAS för ännu ett trevligt och minnesvärt påskfirande!

Kommande träffar

Vi ser fram emot kommande träffar och däckspark utomhus! Läs mer på mhrf.se.

Anders Albihn styrelseledamot MHRF

Göran Schüsseleder kommunikatör MHRF (foto om inget annat anges)

Foto: Anders Albihn

MHRF Cultural Heritage Award 2023

… gick till Stefan Karlsson, Tidaholm, Sverige och hans ägaren av Subaru XT 1800 Turbo 1986!

Fler vinnare hittas här.

Foto: Per Sande

Historic Vehicle Award 2023 Best Club

… gick till Husqvarna-vännerna, Sverige! På bilden en Husqvarna 500 TT från 1934, tillhörande MHRF-anslutna klubben Bertil Lindblads stiftelse, som är i startgroparna att fira Mototorhistoriska dagen den 6 juni.

Fler vinnare hittas här.

Foto: Karl Ask

Jury’s Choice Car 2023 Hall C

… tredje platsen gick Andreas Johansson, Linköping, Sverige och hans Volvo 740 GL 1988 – just det, den i MHRFs monter!

Fler vinnare hittas här.

Foto: Karl Ask

MHRF uppmärksammades

MHRFs generalsekreterare Jan Tägt intervjuades av Peter Sundfeldt på Custom Motor Shows scen kring MHRFs arbete som sammanfattas För gårdagens fordon på morgondagens vägar.

Foto: Karl Ask

MHRF-försäkrat 1

… är Conny Wettergrens häftiga SWEBE F3 från 1966! Den har en unik historia och körd av legenden Ronnie Peterson.

Läs mer om bilen här.

Helförsäkrad för 2 200 kronor per år.

Läs mer om vilka fordon som kan MHRF-försäkras – och vad det kostar – här.

Foto: Göran Schüsseleder

MHRF-försäkrat 2

… är Karl Asks minst sagt annorlunda Saab 18000. På 80-talet fick Autoadapt, ett företag som specialanpassar fordon efter individens krav, två stycken förserie 9000 av Saab. De skulle ändå skrotas. Det dröjde inte länge tills Autoadapt kände att de bägge bilarna var i vägen i deras dagliga arbete. Lösningen? De byggde ihop de bägge bilarna till en. Bilen användes av företaget som provbil fram till 2022. Under åren har delar bytts när tekniken gått fram.

Uppställningsförsäkrad för 335 kronor per år. En helförsäkring hade kostat 800 kronor (då bygget är äldre än 20 år) och en rullande renovering 1 400 kronor. 

Läs mer om vilka fordon som kan MHRF-försäkras – och vad det kostar – här.

 

Foto: Göran Schüsseleder

MHRF hänger med!

Osäkert dock om denna PV från Mackans Garage, som deltar i Pela Restoration Show, intill MHRFs monter hinner bli klar till Motorhistoriska dagen den 6 juni. Oavsett – alla fordonsentusiaster är välkomna att fira denna dag!

MHRF-klubbarna som syntes

MHRFs officiella Facebooksida

Mer på Facebook!

Se – och bidra med – fler bilder och kommentarer från årets Custom Motor Show på Motorhistoriska Riksförbundets *officiella Facebooksida!

Följ och gilla oss här!

*Obs! De tidigare grupperna har stängts ned varför det bara är adressen ovan som gäller.

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar